menstruace

Ekologická menstruace

Ekologická menstruace

Menstruace měsíc, co měsíc, od puberty do zralého věku provází téměř každou ženu. Když si spočítáte, kolik běžných vložek a tampónů spotřebuje 1 žena za svůj život, vyjde vám toto číslo – 900015000. To je 80120 kg špatně rozložitelného odpadu na jednu ženu. To je hodně, když si uvědomíte, kolik je na světě žen! Ať už používáte menstruační vložky nebo tampóny, můžeme se spolu tomu vyhnout, menstruační kalhotky jsou tu...

Menstruace měsíc, co měsíc, od puberty do zralého věku provází téměř každou ženu. Když si spočítáte, kolik běžných vložek a tampónů spotřebuje 1 žena za svůj život, vyjde vám toto číslo – 900015000. To je 80120 kg špatně rozložitelného odpadu na jednu ženu. To je hodně, když si uvědomíte, kolik je na světě žen!

Zejména proto je určitě dobrá cesta poohlédnout se po udržitelné alternativě. Naštěstí, se dnes více a více žen nad touto otázkou zamýšlí a zajímá se o udržitelné alternativy menstruačních pomůcek. V dnešní době se jich nabízí již docela dost a každá žena si jistě nějakou oblíbí. Jedna z možností je menstruační kalíšek. Vydrží spoustu let a výběr velikostí a druhů je opravdu velký. Pokud někomu kalíšek nevyhovuje, jsou k mání menstruační látkové vložky nebo menstruační kalhotky. Dělají se z příjemných a funkčních materiálů a jejich kapacita je díky nim opravdu velká. Stejně jako u kalíšku, tak i u vložek a kalhotek je dnes již velký výběr. Další alternativou jsou mořské menstruační houby. 

Všechny tyto zmiňované menstruační pomůcky jsou navzájem dobře kombinovatelné a hodně žen to tak praktikuje. V silné dny používají kalíšek v kombinaci s vložkou či kalhotkami jako pojistku. Na začátku menstruace a konci, kdy obvykle není tak silná, používají menstruační kalhotky či vložky samostatně.  

Pokud jste zatím uživatelkami běžných menstruačních pomůcek, ale už jste o nějaké alternativě od kamarádky nebo známé slyšela, určitě neváhejte a některou vyzkoušejte. Věřím, že nebudete zklamané. Udržitelné menstruační pomůcky jsou i výrazně příjemnější a vaše menstruace bude v pohodě! A naše planeta bude zas o něco zelenější!  

 

Vyzkoušejte naše menstruační kalhotky.

menstruační kalhotky

Zobrazit další

Dlouhá menstruace
Inkontineční kalhotky