PMS

PMS příznaky

PMS příznaky

PMS (premenstruační syndrom) je soubor fyzických a psychických příznaků, které mohou nastat u žen v období před menstruací. Tyto příznaky mohou být pro mnoho žen velmi obtížné a ovlivňovat kvalitu jejich života. V tomto článku se podíváme na nejčastější PMS příznaky a jak s nimi můžete bojovat.

PMS (premenstruační syndrom) je soubor fyzických a psychických příznaků, které mohou nastat u žen v období před menstruací. Tyto příznaky mohou být pro mnoho žen velmi obtížné a ovlivňovat kvalitu jejich života. V tomto článku se podíváme na nejčastější PMS příznaky a jak s nimi můžete bojovat.

  1. Bolesti hlavy a migrény: Některé ženy trpí silnými bolestmi hlavy a migrénami během PMS. Můžete si pomoci snížením konzumace kofeinu a soli v období před menstruací. Kromě toho existují i různé přírodní léky, které mohou pomoci, jako jsou například bylinné čaje nebo doplňky stravy obsahující hořčík.

  2. Bolest prsou: Mnoho žen trpí před menstruací bolestí a zvětšením prsou. Proti bolesti prsou můžete použít teplé obklady nebo změnit podprsenku na tu, která poskytuje více podpory.

  3. Nafouklé břicho a nadýmání: Některé ženy trpí nadýmáním a nafouklým břichem během PMS. Můžete se snažit omezit konzumaci potravin, které jsou těžko stravitelné, jako jsou luštěniny a zelí. Pravidelná cvičení a masáže mohou také pomoci.

  4. Změny nálady: Hormonální změny mohou vést k různým psychickým příznakům, jako jsou například podrážděnost, úzkost a deprese. Důležité je se snažit udržet si pozitivní myšlení a relaxovat pomocí meditace nebo jiných relaxačních technik.

  5. Únava a nespavost: Některé ženy trpí únavou a nespavostí během PMS. Je důležité dodržovat pravidelný spánek a vyhnout se stimulantům, jako je kofein, v období před menstruací.

  6. Akné: Hormonální změny mohou také způsobit zhoršení akné. Proti tomuto problému můžete použít produkty s obsahem kyseliny salicylové, benzoylperoxidu nebo retinoidů.

Celkově je důležité si uvědomit, že každá žena může trpět různými PMS příznaky a každá žena může mít jiné způsoby, jak s těmito příznaky bojovat. Některé ženy mohou potřebovat lékařskou pomoc, jako jsou hormonální léčby nebo antidepresiva, aby zvládly PMS příznaky.

Kromě toho existuje mnoho dalších způsobů, jak snížit PMS příznaky. Některé z nich zahrnují:

  • Zdravá strava: Konzumace zdravé stravy s vysokým obsahem vlákniny a nízkým obsahem tuku a soli může pomoci snížit PMS příznaky.

  • Pravidelné cvičení: Pravidelné cvičení může snížit stres a úzkost a také pomoci udržet hormonální hladiny vyrovnané.

  • Omezení stresu: Praktikování relaxačních technik, jako je jóga nebo meditace, může pomoci snížit stres a zlepšit náladu.

  • Dopřejte si dostatek spánku: Pravidelný spánek může pomoci udržet hormonální hladiny vyrovnané a snížit únavu.

  • Vyhněte se stimulantům: Omezení konzumace kofeinu a alkoholu může také pomoci snížit PMS příznaky.

Závěrem je důležité si uvědomit, že PMS příznaky jsou běžným jevem u mnoha žen. Existuje mnoho způsobů, jak s těmito příznaky bojovat, a každá žena může najít způsob, který jí nejlépe vyhovuje. Pokud však trpíte velmi silnými PMS příznaky, je důležité se poradit s lékařem, aby vám mohl poskytnout odpovídající léčbu.

 

Vyzkoušejte naše menstruační kalhotky.

menstruační kalhotky

Zobrazit další

Ovulační krvácení
Poporodní kalhotky